voorgevel rechts

voorgevel rechts

entree zijde

voorgevel links

voorgevel links

nieuwe kozijnen en taluds t.b.v. daglicht slaapkamers kelder

achtergevel links

achtergevel links

nieuwe kozijnen en taluds t.b.v. daglicht kantoor en "openen" achtergevel naar tuin met dubbele deur kozijnen

achtergevel rechts

achtergevel rechts

badkamer "verschoven" in loggia en entree kantoor

begane grond - bestaand

begane grond - bestaand

bestaande indeling, gesloopt in rood

begane grond - nieuw

begane grond - nieuw

aangepaste indeling met leven rondom patio door open keuken, verschoven badkamer en doorzichtlijnen naar tuin

kelder - bestaand

kelder - bestaand

bestaande indeling, gesloopt in rood

kelder - nieuw

kelder - nieuw

nieuwe indeling met 2 slaapkamers, badkamer en kantoor aan huis

Renovatie bungalow te Doorwerth

Een grote volledig onder kelderde jaren ‘60 bungalow is geschikt gemaakt voor een gezin met drie kinderen en kantoor aan huis. Ontwerpende wijs is onderzocht op welke manier de gevraagde ruimten in te passen zijn in het bestaande casco. Hierbij zijn uitbreidingsmogelijkheden onderzocht in de kap en de kelder. Uiteindelijk is uit kostenoverwegingen besloten de bestaande kelder / souterrain en niet de kap geschikt te maken voor het huisvesten van twee slaapkamers met badkamer. De resterende kelderruimte inclusief garage zijn omgebouwd tot kantoorruimte. Voor extra daglicht en een aangenamere ruimte beleving zijn de bestaande hoogliggende kozijnen zijn vervangen door kozijnen met een lagere borstwering waarvoor de omliggende tuin middels taluds is uitgegraven. De oorspronkelijke begane grond verdieping had een sterk besloten karakter zowel intern (ruimten onderling) als extern (relatie woning met buitenruimten; tuin en patio). Door de niet-dragende keuken wanden te slopen en de badkamer als het ware te "verschuiven" naar de loggia, waardoor het mogelijk werd de gang door te trekken naar de achtergevel en daar mee de tuin, is de plattegrond open gelegd en zijn er sterke zichtlijnen ontstaan over zowel de breedte als over de lengte van de woning. Met de open keuken als hart van de woning op de kruising van deze zichtassen. De bestaande in zichzelf gekeerde bungalow met afzonderlijke gesloten kamers is nu een lichte woning geworden, met open ruimten geordend rondom de patio/binnentuin, die nu ook daadwerkelijk als ruim wordt ervaren.

copyright gerwinvos © | berkenlaan 83 | 6865 xc doorwerth | mail@gerwinvos.nl | +31 6 10 11 52 25

  • LinkedIn Clean
  • Google+ Clean