uitbreiding woonhuis te Doorwerth

uitbreiding woonhuis te Doorwerth

Een uitbreiding van de woning aan de zijgevel van 3,5 x 6,7 m, op grond waar in 1e instantie volgens het bestemmingsplan geen uitbreiding mogelijk was. Om de zuid georiënteerde tuin te sparen is de Gemeente Renkum om ontheffing gevraagd middels een vooroverleg.

uitbreiding woonhuis te Doorwerth

uitbreiding woonhuis te Doorwerth

Voor de aanbouw is het bouwvolume van de tussen de woningen gelegen garages met kap visueel doorgetrokken tot voorbij de zijgevel. De oorspronkelijke entree is van de zijgevel verplaats naar de voorgevel van de uitbouw.

uitbreiding woonhuis te Doorwerth

uitbreiding woonhuis te Doorwerth

De uitbreiding voorziet in een nieuwe entree, toiletruimte, en een eet-/tuinkamer die, middels een doorbraak, in open verbinding staat met de keuken en een extra slaapkamer op de verdieping.

uitbreiding woonhuis te Doorwerth

uitbreiding woonhuis te Doorwerth

Door het verplaatsen van het toilet is de trapopgang vrij komen te staan, waardoor rondlopen mogelijk is. Het eindresultaat is een ruime lichte woning, met diverse verblijfsplekken, met leuke doorkijkjes.

uitbreiding woonhuis te Doorwerth

uitbreiding woonhuis te Doorwerth